В къщата за гости в Юндола не вярват, че са причинили оставка

В къщата за гости в Юндола не вярват, че са причинили оставкаЗаместник-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова подаде оставка в сряда. Причината – информация, че телефонът ѝ е обявен като контакт в сайт за резервации на къща за гости „Тара“ в село Юндола.

В ефира на NOVA кметското семейство на Емине и Мехмед Местан, което стопанисва къщите за гости, категорично отрече дейността им да има нещо общо с Мизова. Собствениците на обекта признаха, че познават вече бившата зам.-шефка във Фонд „Земеделие“, защото свекър ѝ имал имот в Юндола. Той е категоричен, че снаха му не е замесена в злоупотреби.

„Аз се ядосвам, че е подала оставка, това е абсолютно глупава позиция. Защото, ако не беше подала оставка, а я бяха уволнили, щеше да се върне на бял кон един ден. Един телефон какво значи? Може би на сайта е трябвало да се сложи някакъв телефон, а тя техните не ги знае“, коментира за NOVA Николай Мизов.

Семейство Местан казаха, че не знаят как телефонът на Мизова се е появил в сайта на мястото за настаняване. Докато се разхождала в района, Мизова видяла къщата и съвсем приятелски подхвърлила на възрастните собственици, че трябва да рекламират вилата си. След това, без Местан да знаят, в интернет се появила реклама на къщата им за гости.

Стопаните казаха още, че откакто притежават мястото, многократно са били обект на проверки от различни институции, включително ДФ „Земеделие“.

А бизнесът в „Тара“ от няколко месеца не върви. Посетители почти не са идвали от Нова година насам. За построяването ѝ са похарчени около 200 000 лева, 186 000 от тях – евросредства.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico