БСП дава на прокуратурата нова къща за гости

БСП дава на прокуратурата нова къща за гостиСигнал до главния прокурор на Република България са внесли народният представител от левицата Явор Божанков и общинският председател на БСП – Горна Оряховица Огнян Стоянов за къща за гости в с.Донковци. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Във връзка със започналата проверка на всички къщи за гости, построени по Програма за развитие на селските райони, двамата са подали сигнал за такъв имот в еленското село, за който е получено финансиране. Към двамата са се обърнали множество граждани, те са получили сигнали и в социалните мрежи.

От БСП посочват, че проектът е реализиран с европейско финансиране от Станислав Стайков – първи братовчед на кмета на Горна Оряховица. През юли 2013 г. той купува за 500 лева фирма „БГ адванс“ ЕООД, която към този момент има сключен договор с Държавен фонд „Земеделие“ за изпълнението на проект „къща за гости“, а наскоро къщата е обявена за продажба, отбелязват от партията.

В сигнала до главния прокурор от левицата отправя въпроси, сред които използвана ли е къщата по предназначение, братовчедът на кмета подставено лице ли е, има ли съпричастност кметът на Горна Оряховица – Добромир Добрев, към цитирания луксозен имот.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico