Взрив на представление с Мамалев и Токмакчиев в Банско

Взрив на представление с Мамалев и Токмакчиев в БанскоВзрив на втората вечер на Летните театрални празници “На публиката – с любов евакуира цялата публика от салона на читалище “Никола Вапцаров” в Банско, съобщиха от Struma.bg.

Малко след началото на спектакъла ”Майсторите на комедията” с участието на известните актьори Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, повреда в кондензатора на един от прожекторите и запушване на залата с дим наложи намесата на пожарната.

Принудителният антракт е направен след втория взрив. Първият, който се чул в залата, е майсторски отигран от Мамалев и публиката дори не е усетила, че има повреда. Миризмата на бакелит и димът след втория взрив обаче наложили спектакълът да бъде прекъснат и всички са изведени навън.

Проблемът е отстранен много бързо и след оглед от служители към РСПБЗН-Банско спектакълът е продължил.

При инцидента няма пострадали хора.

Той е приет от зрителите като част от спектакъла, в който са включени скечове, текстове и образи от телевизионни и театрални формати.

От Община Банско погледнаха на злополуката от добрата страна на нещата:

Любимите актьори на България – Георги Мамалев,Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, ще помнят дълго гостуването си в Банско. Несъмнено и публиката в залата ще пази спомен от тяхната буквално взривяваща игра. Второто представление от афиша на Летните театрални празници „На публиката-с любов“ премина през „огън и вода“, както каза самият Мамалев.

Малко след началото, „Майсторите на комедията“ евакуираха всички присъстващи, заради задушаващ дим в салона. Първия взрив, който се чу зад сцената, беше майсторски отигран от Мамалев, но вторият предизвика неговото истинско безпокойство и представлението бе прекъснато с принудителен антракт. Публиката търпеливо изчака продължението и когато до един се върна обратно в залата, награди актьорския състав с бурни аплодисменти. Танци, песни и огромна доза забавление подари неповторимото трио на банскалии. Текстът сякаш бе писан специално за това гостуване, а приятелската атмосфера между актьори и публика, се усещаше във всяка минута. Камен и Тончо няколко пъти изказаха впечатленията си от бързата реакция на трите институции – полиция, пожарна и бърза помощ, които останаха „на пост“ до напускането на последния човек в салона.

„Това е рискът на живото предаване“, с усмивка каза Воденичаров и припомни на всеослушание подобна история от варненско турне.

Явно с енергията, която не пестят, и „високото напрежение“ от смях, което предизвикват, „Майсторите на комедията “ са способни да разпалват пожари от всеотдайна обич към своята публика. Ще ги чакаме отново!

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico