Иванчева: Готвят мащабно застрояване в „Младост“

Иванчева: Готвят мащабно застрояване в „Младост“Столичният общински съвет е пред одобряване на ново мащабно застрояване на „Гаранти коза“ в „Младост“. Втората част от плана на „Гранд каньон“ е със сгради до 20 етажа и предвижда изграждането на още стотици жилища без нови детски градини и без съществено облекчаване на трафика. Това твърди бившият кмет на столичния район Десислава Иванчева.

Ето какво още пише тя във Facebook:

С екипа ми, който Русев уволни, направихме необходимото и намалихме значително бъдещото застрояване за тази втора част на гигантския комплекс.

Така най-високата сграда ще бъде намалена от 114 до 80 метра, втората ще бъде почти два пъти по-ниска – от 84 на 46 метра, а третата сграда е с най-голяма редукция – от 73 на едва 12 метра (или с 61 метра по-ниска).

Ако не бяхме ние щяха да застроят в пъти повече от максимално позволените параметри по ОУП. Здравков вече беше дал зелена светлина, когато се сблъскаха с нас!

Имаше смисъл от гражданското управление на района, всеки прът в колелото на безскрупулни, алчни и жадни за пари инвеститори е победа за обикновените граждани. Не го забравяйте, когато дойдат местните избори.

Ако искате да изразите мнението си относно този подробен устройствен план, отидете утре (12.06) от 10:00 часа на заседанието на комисията по Архитектура на ул. Московска 33.

Направихме и обществено обсъждане на тази втора част от „Гранд каньон“ с гражданите на Младост, но Здравков не го призна – било в зона Смф и гражданите нямали право да се изказват, щом зоната не била жилищна. Нищо че се предвиждат огромен брой жилища.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico