Главният секретар на МВР коментира пиянските изцепки на полицейския шеф

Главният секретар на МВР коментира пиянските изцепки на полицейския шефТакива ситуации подкопават доверието към нашите служители. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов във връзка с отстранения от длъжност началник на 6 РПУ-София заради хулигански прояви.

„Категорично това не е добър пример. Когато поех поста главен комисар на МВР, заедно с министъра обявихме, че един от приоритетите ми ще бъде повишаване на доверието на обществото към служителите на МВР. С такива действия по никакъв начин няма как да повишим това доверие“, посочи Иванов в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„Колкото и високи резултати да имаме, каквото и да сме постигнали, такива ситуации подкопават доверието към нашите служители. Няма смисъл заради неетичното поведение и пиянски изцепки на наши колеги да страдат останалите служители, които си вършат съвестно работата и изпълняват своите задължения“, коментира главният секретар на МВР.

„Ние по никакъв начин не толерираме и се отнасяме с цялата строгост на закона към такива случаи“, добави той и припомни, че служителят е отстранен от работа до приключване на проверката.

Ивайло Иванов коментира и темата за изграждането на Единен център за обработка на нарушенията на пътя.

„В момента колегите установяват извършването на някакво нарушение, след това самите служители извършват обработка, източват техническите средства и едва след това се преминава към вземане на отношение по административен ред“, уточни той.

„Когато бъде изграден този център всички технически средства, които работят на територията на страната, информацията автоматично ще бъде изпращана в този център, тя ще бъде обработвана и ще бъдат издавани наказателни постановления“, поясни Иванов.

Попитан дали след като се въведе тази система, полицаите отново ще имат възможност да се договарят с нарушителите, той отговори: „Просто няма да има такъв разговор. Всичко ще става напълно автоматизирано“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico