Болницата в Харманли получи кувьоз от кампанията „Капачки за бъдеще“

Болницата в Харманли получи кувьоз от кампанията „Капачки за бъдеще“Многопрофилната болница за активно лечение в Харманли получи животоспасяващ кувьоз от кампанията „Капачки за бъдеще“, съобщиха от местната администрация. Апаратът за недоносени деца е единадесетият, който се доставя в лечебни заведения в страната благодарение на инициативата.

В Харманли стартът бе даден в края на януари тази година, когато пластмасови капачки започнаха да се събират в поставено в центъра на града метално сърце и в още два пункта, припомниха от общината. В средата на април бяха предадени първите събрани 723 килограма капачки.

Кувьозът е бил предоставен на болницата в присъствието на кмета на Харманли Мария Киркова и управителя на лечебното заведение д-р Златка Чанкова.

„Много хора от общината се включиха в тази инициатива с цялото си сърце и така тя оправда логото си „Харманли дарява от сърце“. Надявам се, че благодарение на нея ще има малки пациенти, на които ще може да бъде помогнато“, е казала кметът Киркова.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico