Второ самоубийство за ден в Мездра, бивш спортист се застреля

Второ самоубийство за ден в Мездра, бивш спортист се застреляВторо самоубийство в град Мездра в рамките на няколко часа. Ваклин Добрев, добре познат в железничарския град като един от легендарните футболисти на местния тим „Локомотив“ от близкото минало е сложил край на живота си около 9.00 часа сутринта на 3 юли, прострелвайки се с пушка в дома си. Информацията беше споделена от регионалното издание BulNews.

Известният спортен деятел и предприемач страдал от тежко онкологично заболяване. Той решил да сложи край на мъките си, като дръпне спусъка. Не починал веднага, а бил откаран в болница, но въпреки усилията на лекарите издъхнал, допълват от врачанската медия.

Ваклин Добрев е роден на 18 август 1951 г. Дългогодишен футболист на „Металург“ (Елисейна), ЖСК (Металург) и „Локомотив“ (Мездра) в Северната „Б“ РФГ през периода 1972 – 1980 г. Преди това облича екипите на „Стрела“ (Старо село), юношите на „Ботев“ (Враца), АДФ (Сливен), „Левски“ (Лом) и „Ботев“ (Козлодуй). Офанзивен халф, един от изявените реализатори на отборите, в които играе.

След приключване на спортната си кариера е член на Управителния съвет на ФК „Локомотив“ (Мездра) през първото десетилетие на този век. Занимавал се с частен бизнес, създател и бивш собственик на хотелски комплекс.

Припомняме, че днес друг гражданин на Мездра също се самоуби, скачайки от жилищен блок в града.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico