Венци Стефанов пак култов: Нямаме бежанци, залагаме на българското

Венци Стефанов пак култов: Нямаме бежанци, залагаме на българското,,

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира победата с 3:2 над Витоша (Бистрица).

„Решил съм да не говоря за съдиите, но да видим докога ще издържа. Мачът беше инфарктен. Два пъти минаха центъра, два гола ни вкараха. После борба за обрат, хубаво е, че успяхме да стигнем до победата. Винаги първите кръгове е така, напрежение.

Виждате, че ЦСКА направи равен, Ботев (Пловдив) – също. Радвам се, че показахме желание и борба до 90-ата минута. Радвам се за всички момчета, радвам се и за Калоян Кръстев, който вкара накрая. Убеден съм, че тази година, ще играем по-добре от предишната.

Дано да са живи и здрави и да няма контузии. Имаме много добри условия. Не са като на Реал и Барса, но за България условията са много добри. Мъжки момчета са в тима. Радвам се, че са само българчета, млади напористи. Имат желание да се изявяват, ако има повече клубове с повече български футболисти. Сигурен съм, че нивото на родното първенство ще се подобри, а също така и националните гарнитури ще бъдат доста по-добри. Защото виждате, че в повечето клубове е пълно със сума ти чужденци, бежанци, какви ли не. От втора, трета и пета лига от въпросните държави. Ние залагаме на родното и ще берем плодове.

Радвам се, че премиерът се намесва. С целия си авторитет, министър на вътрешните работи, главна прокуратура, което показва, че нещата ще бъдат сериозни. Това значи, че ще има по-малко задкулисие, което ще вдигне нивото на първенството. Хиляди пъти съм го казвал. Нашите съдии са много добри. Виновни за дадени отсъждания на съдиите сме ние, шефовете на отборите. Първо трябва да погледнем в собствената си градина, за да видим дали сме си изчистили всичко, а след това да гледаме грешките на съдиите. Когато даваш всичко от себе си, обаче идва някой отсреща и те граби, пада ти пердето, казваш някакви неща, които са истина. Това обаче не на всички им изнася. Знаете тази поговорка: „Кучето лае според тоягата“. Това се отнася за всички, без изключение. За съдиите, длъжности лица, за всички които отговарят за футбола. Просто да влагат енергията си във футбола на терена, а не в задкулисие“, посъветва Стефанов.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico