Цвети Стоянова става археоложка

Цвети Стоянова става археоложка

Цветелина Стоянова е готова за кариера в археологията, видя HotArena.

 

Тя показа завидни умения в изкопаването на ценни вещи. В нейния случай това са камъни и минерали за бижута. Цвети не се посвени да хване кирката и лопатата и сама да си набави суровини за накитите, които изработва ръчно.

 

Често виждаме и оценяваме само крайния резултат, без да знаем нищо за процеса, историята и началото, а те всъщност са много по-ценни и интересни – сподели бившата гимнастичка. – Изключително интересно и вълнуващо е да се впуснеш в приключение из природата, търсейки къде тя е скрила едни от най-красивите си дарове. Само по този начин можеш истински да ги оцениш, нагледно виждайки как са се сформирали преди стотици хиляди и дори милиони години, носейки в себе си историята, силата и енергията на природата и нашата планета„, писа „България Днес“.

 

От около година Стоянова тренира малки момичета в столичен клуб по художествена гимнастика. Отскоро реши официално да се посвети и на изработката на бижута. Дори отвори онлайн магазин. Там продава гривните, които сама прави. Преди това за тях знаеха само приятелите й в социалните медии.

 

Именно за да си набави материали, Стоянова хвана кирката. За изработката на бижутата тя се нуждае от скарабей, хаулит, ахат, лунен камък, аметист, родонит, халцедон и др. И е готова сама да ги намери в недрата на земята. Не я плашат дори раните по коленете, които получава.  

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico