Борисов: Ще имаме повече пари! В пъти! (ВИДЕО)

Борисов: Ще имаме повече пари! В пъти! (ВИДЕО)Министър-председателят Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ е сред участниците на 12-ия Летен университет във Варна на младежката организация на партията, на който участват над 250 младежи.

„През септември имаме 2 много важни избора. Движим се много добре. Преди няколко дена излезе кредитния рейтинг на България от „Фич“, както и от „Мудис“. Глобални кредитни агенции, които след като излязат със своите становища, ги чете целия свят и се ориентира. На тези агенции не можеш да им кажеш какво да напишат“, каза премиерът.

Премиерът прочете и подробности от докладите на кредитните агенции.

„Нищо общо с глупостите, които говорят за дългове и т.н. „Благонадеждна политика за постепенно присъединяване към Еврозоната и перспектива за устойчив растеж“. Т.е., счита се, че това, което прави управляващата коалиция, допринася за устойчивия растеж. Стабилни банки, а не състояние, в което се налага държавата да се намесва – както стана по време на управлението на БСП. Когато чета тези неща, аз съм спокоен. Когато новоизбраният председател на ЕК идва у нас и първите ѝ думи са за борбата с контрабандата, за растежа, аз съм спокоен. И ще видите, че ще имаме в пъти повече пари – точно това, което отговаря на нашите приоритети“, заяви Борисов.

Борисов цитира оптимистичните перспективи, набелязани от агенциите.

„Агенцията отбелязва, че България се характеризира със стабилни показатели. Но тази стабилност сякаш медиите не я отчитат. Но ето какво казват експертите от „Фич“ – очакват страната да продължи да реализира излишъци. Тук пишат разни идиотщини – „страната ще задлъжнее за следващите млади поколения“, от „Фич“ ни казват точно обратното“, коментира премиерът.

„Банковият сектор остава стабилен. Какъв беше при управлението на БСП и ДПС? Какво стана с КТБ? Забравиха ли пенсиите, когато бяха по 3-4 долара на месец? „През последните години – това е и в отговор на президента – България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг“, пишат агенциите. Е, това е вече „прогерберската позиция“, която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях“, пошегува се Борисов.

Той отбеляза, че разумното икономическо планиране е трудно след „паднали банкови системи, разбойнически приватизации, грабеж“.

„Преди една седмица, защото плахитме до този момент над 3 милиарда за реакторите на „Белене“, понеже има много спекулации по тази тема, истината е, че с добрата воля на руската компания се удължи животът на 5 и 6 реактор на „Козлодуй“ с 10-15 години“, припомни премиерът.

Той отбеляза, че през следващата година ще бъдат вдигнат доходите с 10%.

Цитирайки оценката на „Фич“, Борисов отбеляза, че агенцията е отчела положителните иновации при строителството на автомагистралите „Хемус“ и „Струма“: „Нали като минавате, виждате как се строи? И се строи здраво! Догодина като минете по „Хемус“ трябва да няма и метър, по който да се строи“, заяви той.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico