В Смолянско отстреляха мечка, нападала кошери

В Смолянско отстреляха мечка, нападала кошериОтстреляна е първата проблемна мечка в Смолянско, за която е доказано, че е нанасяла поредица щети на стопани в района на Община Баните, предаде „Дарик“.

Информацията е била потвърдена от директора на Южно централно горско предприятие-Смолян, инж. Ботьо Арабаджиев. Мечката, която е била мъжки екземпляр, е гръмната снощи на територията на Държавно горско стопанство „Славейно“.

Именно в този район са регистрирани сериозни щети нанесени от мечки през последните седмици, видно е от справката на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Смолян.

Мечката е била убита с един изстрел от ловеца Георги Караджов, който е от Пловдив. Караджов има богат опит в това поприще зад гърба си. В момента убитото диво животно се съхранява в голям хладилник, докато излязат резултатите от взетите проби и съответно се вземе решение какво да се прави с него.

Отстреляната мечка, която е била възрастна, а нападала в района и няколко пчелина, като при последните са засегнати кошери на жител от с. Гълъбово, Община Баните. Именно в района на пчелините е организирана засадата и при поредното връщане на мечката, тя била отстреляна.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico