МОН: Слухът, че се извеждат деца от училище е атака

МОН: Слухът, че се извеждат деца от училище е атакаМинистерството на образованието и науката нарече атака срещу образователната система слуха, че се извеждат принудително деца от училище.

За да успокоят притеснените семейства, просветното ведомство ще инициира разговори с учители и родители във връзка с разпространението на дезинформация, свързана с неверни твърдения.

„МОН не може да допусне училищата да бъдат обект на такава атака, чиято цел е създаване на напрежение и внушаване на страхове. В същото време можем да го считаме и за целенасочена атака към една от най-важните задачи пред образователната система и усилията на цялата общност – всяко дете да посещава училище”, пише в съобщение на просветното ведомство.

От МОН призовават при съмнения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите – училище, регионално управление на образованието, структури на МТСП и МВР.

Просветното министерство е сигнализирало компетентните органи за получените сигнали за организирани акции по отписване на ученици от училища.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico