Полицейски проверки в пловдивски дискотеки, затягат и контрола на пътя

Полицейски проверки в пловдивски дискотеки, затягат и контрола на пътяДве специализирани полицейски операции са проведени през последното денонощие от служители на сектор Специализирани полицейски сили на територията на Пловдив. Действията са част от активните мерки на областната дирекция на МВР за опазване на обществения ред и безопасност на движението.

В петък от 14.00 ч. до 22.00 ч., е осъществен засилен пътен контрол в града. Общо са проверени 291 лица и 151 МПС. Констатирани са 120 нарушения, за които е взето административно отношение. 36 са случаите на неизползвани обезопасителни колани в автомобили и 2 – на каски от мотористи.

Технически неизправни са били 6 коли, 4 – с прекратена регистрация, една – с изменена конструкция. Засечен е водач под въздействие на алкохол, 6 са били с отнети сумпс за неплатени глоби, 4 неправоспособни, мобилни телефони по време на движение неправомерно са ползвали 7, а 14 са нямали редовни пътни документи.

Втората акции е стартирала след 22.30 ч. снощи и приключила в 1.00 ч. Акцентът при нея е поставен върху спазване на Закона за здравето, Закона за закрила на детето и пътната безопастност около нощни заведения. Проверки са извършени в две дискотеки – на бул. Дунав и ул. Кап. Райчо. Проверени са общо 285 лица и 18 автомобила. Съставени са 4 акта и протокол по Закона за здравето, 10 по ЗБЛД, 10 фиша по общинската наредба и 2 по ЗДвП.

Припомняме, че мащабна полицейска акция беше проведена и в нощен клуб „Сикретс“ в Пловдив. Проверката е била с особен акцент към лица на видима възраст под 18 години. Мобилизирани са били редица полицаи от сектор Специализирани полицейски сили. След полунощ спецполицаите, техни колеги от Икономическа полиция и представители от Детска педагогическа стая са щурмували чалга клуба, намиращ се на булевард „България”. Музиката е била спряна, светлините включени, а входовете блокирани. Униформените щателно са проверили всички клиенти на заведението. Изискани са били лични карти, за да се установи имали непълнолетни лица на територията на нощния клуб.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico