„Тренд“: Балотажът в Пловдив – Здравко Димитров бие Славчо Атанасов 2:1

„Тренд“: Балотажът в Пловдив – Здравко Димитров бие Славчо Атанасов 2:1Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров събира два пъти по-голяма подкрепа от опонента си Славчо Атанасов (НФСБ-ВМРО) за балотажа в неделя, сочат резултатите от допитването на „Тренд“. То е извършено по време на първия тур на местните избори.

На въпроса „За кого ще гласувате, ако на балотажа в Пловдив се явят Здравко Димитров и Славчо Атанасов?“ 44,4% от гласувалите миналата неделя отговарят, че ще заложат на кандидата на ГЕРБ. Едва 22,6% са решили да се доверят на Атанасов. Очаквано, Атанасов има подкрепата единствено на твърдите си поддръжници и част от симпатизантите на БСП.

Любопитното е, че част от гласувалите за него на първи тур не са склонни да го подкрепят и на балотажа. Това най-вероятно са хора от ядрото на ВМРО, които още помнят как през 2009 г. Атанасов опита да разцепи организацията и замалко не свали Красимир Каракачанов от председателското място. Здравко Димитров, който на първи тур получи близо 40 000 гласа, запазва много голяма част от тази подкрепа.

Гласувалите за останалите партии и коалиции, които успяха да преминат общинската избирателна квота и изпратиха свои представители в местния парламент, са разделени в подкрепата си за двамата участници в балотажа, а някои отговарят, че няма да гласуват на 3 ноември.

Това прави Димитров абсолютен фаворит на вота в неделя.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico