Акалски отчая Миньор

Акалски отчая Миньор,,

Оборище и Миньор поделиха точки в дербито на 14-я кръг в Югозападната Трета лига, играно на стадион „Орчо войвода“ в Панагюрище. Двата отбора не успяха да си отбележат гол, като в герой се превърна от страна на домакините Кирил Акалски, отчаял перничани със спасяванията си. Съперниците се хвърлиха в здрава битка, като през първата част действията се развиваха предимно между двете наказателни полета, а чистите ситуации за гол липсваха.

След почивката Миньор започна по-добре и в 51-ата минута Томислав Павлов стреля от 20 метра, но право в ръцете на Акалски. Малко по-късно контраатака за перничани премина през Павлов, който намери Милчев отляво, последва центриране, но ударът на Калоян Йосифов от 7 метра попадна в крака на Акалски и излезе в корнер.

Домакините отговориха с удар в левия стълб на резервата Симеон Ве-шев. В 70-ата минута Милчев се оказа на добра позиция, но опитният Кирил Акалски отново успя да спаси. Стражът излезе победител и в 80-ата минута, когато отрази удар на Йосифов. Миньор завърши мача с човек по-малко, след като Павлин Чиликов получи набързо два жълти картона в края. 19-годишният син на Георги Чиликов попадна в последния момент в стартовия състав, тъй като Тони Стоичков се контузи в края на загрявката.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico