Радан Кънев: Борисов създава фалшиви новини

Радан Кънев: Борисов създава фалшиви новиниБорисов да не намесва името ми в собствения си провал да осигури и обезпечи финансово проекта за АМ „Струма“, важен за всички българи, пише евродепутатът на “Демократична България“ Радан Кънев на своята Facebook страница.

В Европейския парламент има петиция от местни хора в Кресна, но нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не засяга околната среда, а призовава за защита на дребния бизнес – тема, която е важна и чувствителна за нас от център-дясното. В интерес на България е тази петиция да бъде разгледана бързо, за да бъде дадена правна сигурност за труда на предприемчивите български граждани.

1) Петициите в Европейския парламент не могат да спрат одобрен проект. Проблемът с АМ „Струма“ няма нищо общо с петициите.

2) Проблемът на АМ „Струма“ е, че не е одобрен.

3) А не е одобрен, защото има много пропуски и дефекти:
Европейската комисия каза на Борисов, че с АМ „Струма“ проблемите не са само с екологията:
– Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) не отговаря на проекта;
– Завишаването на разходите по проекта създават съмнение за злоупотреба с финансовите средства;
– Безопасността на водачите и пътниците не е гарантирана, дори напротив. Вкарването на високоскоростен път в трасе с толкова завои създава риск за увеличаване на жертвите;
– Жителите на Кресна ще станат жертва на постоянния стрес през града им да минава натоварена автомагистрала.

Ясно е, че Борисов не може да преглътне и това, че разобличих тайните им схеми да се сговорят за данък върху самолетните билети с държави, които имат обратен на българския интерес.
Нека свиква – това ми е работата. Да разобличавам и критикувам глупави и вредни решения. И да предлагам и налагам разумни и конструктивни алтернативи.

Вместо да отговори на проблемите и въпросите, Борисов създава фалшиви новини, заблуждава българските граждани и търси изкупителна жертва, която да е виновна за собствената му управленска немощ…

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico