Мустафа Карадайъ: ДПС няма общо с избирането на Иван Гешев за главен прокурор

Мустафа Карадайъ: ДПС няма общо с избирането на Иван Гешев за главен прокурор“На местните избори Движението за права и свободи отчете 25% ръст в броя на спечелените общини, ДПС спечели 916 общински съветници в цялата страна и около 680 кметове на кметства, a не на последно място ДПС събра около 310 000 гласа на последните избори и нито една друга партия не може да се похвали с толкова устойчив резултат през годините“, това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в предаването “Панорама“ по БНТ.

“Това, от което не сме доволни, е от средата на изборите, от натиска и агресията на държавния апарат. Но въпреки това ние не воюваме с никого. Нашите критики са предимно в полето на национализма, за което вина носят управляващите от ГЕРБ“, коментира още той.

“Има теми, по които подкрепяме ГЕРБ, но има и теми, по които не ги подкрепяме. Така седят нещата и с БСП“, заяви лидерът на Движението за права и свободи.

Карадайъ бе категоричен, че не подкрепя Бюджет 2020, защото не намира разлики с предходните бюджети, изготвяни от управляващите. Той изтъкна и това, че има много нереформирани сектори.

“Няма как да подкрепяме този бюджет, но като опозиция трябва да посочваме и алтернативите. Нека да седнем и да определим приоритетите на страната. Нужни са принципни коалиции на идейно-ценностна основа. Нужна е ясна програма за догонващо икономическо развитие на страната“, каза още Карадайъ, като е важно да се отбележи, че тази си теза той налага при почти всяко свое медийно участие.

По темата за избора на нов главен прокурор, Мустафа Карадайъ заяви: “Висшият съдебен съвет избра главния прокурор и ние винаги сме казвали, че политическите партии не трябва да имат отношение към избора на главен прокурор“. Лидерът на ДПС категорично отрече, че партията му има нещо общо с избора на Иван Гешев за главен прокурор.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico