Ударен от ток бизнесмен е в тежко състояние

Ударен от ток бизнесмен е в тежко състояниеСъстоянието на петричкия бизнесмен С. М. е много тежко, настанен е в реанимация и лекарите се борят за живота му, това съобщиха вчера за „Струма“ от болница „Пирогов“, където в сряда вечерта той бе настанен със сериозни поражения на главата, корема и краката, резултат от токов удар.

Както съобщихме, инцидентът с него станал на покрива на хале в петричкото с. Марикостиново, което М. е дал под наем на грък. Не е ясно защо се е качил горе, но работниците видели, че говори по телефона, преди да се свлече.

Сигналът на тел. 112 е подаден в 16,22 часа и той е за поразен от волтова дъга 59-годишен мъж. Към селото тръгва линейка, но преди нея пристигат огнеборците.

Според шефа на петричката пожарна гл. инспектор Стоян Тилев, в пожарната някой от работниците във фирмата на Мантарлиев позвънил около 17.10 часа и когато момчетата му отишли на място, намерили Мантарлиев да лежи на покрива на халето.

„Свалихме го и го откарахме до болницата, после се обадихме да изключат тока на селото за 10 минути. Това се прави, за да се пресече мрежата от близките кабели с високо напрежение“, обясни инспектор Тилев.

В полицията има образувано дознание за инцидента.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico