Две плевенски бридж двойки в първата десетка на симулативен благотворителен турнир

Две плевенски бридж двойки в първата десетка на симулативен благотворителен турнирbridjНа 21 декември в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен, Асеновград и Димитровград се състоя първия симулативен благотворителен турнир по спортен бридж. Идеята е на новото ръководство на Българската бридж федерация, изпълнителен директор на която е плевенчанинът Клементин Николчев.
Във седемте града се изиграха едновременно 24 дона, като имаше класиране за отделните градове и общо за цялата страна. Общо 87 двойки се включиха в надпреварата. Турнирът бе без награден фонд, а със събраните средства от участниците ще се подпомогне участието на младежкия национален отбор на Световното първенство през 2010 година.
В Плевен в турнира се включиха 14 двойки от Плевен, Враца, Червен Бряг и Белене. Турнирът бе спечелен двойката на домакините Светлин Антонов – Чавдар Андреев, следвани отново от плевенчани – Емил Попов – Тома Томов и Валери Стоянов – Георги Петров от Червен Бряг.
В генералното национално класиране първи са Стоян Николов – Христо Чавдаров от Асеновград, а двойката Светлин Антонов – Чавдар Андреев са четвърти. В челната десетка е още една двойка от Плевен – Любляна и Слави Алексиеви, които са десети.
Подобен, но много по-мащабен турнир предстои на 11 януари 2020 година. Той е организиран от Бридж федерация на Турция, която покани и българските си колеги, и е в памет на българския бриджор Калин Каракехаьов. В нея се очаква да се включат над 2000 състезатели от двете държави, а Плевен отново ще бъде един от градовете включени в проявата.

Powered by WPeMatico