Д-р Цветан Костадинов: Червен бряг е всеки един от нас! Честит празник!

Д-р Цветан Костадинов: Червен бряг е всеки един от нас! Честит празник!

Уважаеми съграждани,

За мен е удоволствие да ви поздравя по случай празника на Червен бряг – 26 юни!

На този ден преди 91 години Червен бряг е обявен за град с Указ № 402 на Цар Борис III и се вписва в редовете на българските градове, само 30 години след като е възникнал като гарово селище на централната железопътна линия София – Варна през 1899 година.

Един град, роден между бреговете на две реки, на кръстопътя между Дунавската равнина и Балкана.

Град, който носи богато наследство от събития и съдби и живее с пулса на нови предизвикателства.

Този град е такъв, каквито са хората в него – и предприемчивите ни предци, и ние днес – отговорни, горди, критични, самовзискателни!

Защото истинската ценност за един град са неговите жители!

И Червен бряг е всеки един от нас!

Тази година посрещаме и честваме празника необичайно, но във времето червенобрежани са доказали мъдростта и единността си. Вярвам, че именно здравите корени, несломимият дух и съвместните усилия на жителите на Червен бряг ще допринесат за благополучието му.

Тук е мястото да благодаря на всички, които са свързани с нашия град – жители и гости, партньори и представители на бизнеса, за подкрепата, която получаваме, за да вдъхваме заедно нова сила в родния ни край. Осъзнавам, че има много проблеми за решаване и грижа, която да положим за безработни и социално слаби, за инфраструктурата, за чистотата, за спокойствието и реда.

Длъжни сме и ви призовавам заедно да направим, каквото е по силите ни, за да съхраним и развием града, който е белязал съдбите ни! И да го завещаем на нашите деца, като сторим всичко възможно, за да поискат да останат тук, да се връщат тук или да си спомнят за Червен бряг – с любов и признателност!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico