Протестите в страната продължават

Протестите в страната продължаватПротести се проведоха в цялата страна през вчерашния ден, предаде Българската национална телевизия.

Недоволните в Пловдив се събраха на площад“Съединение“, откъдето по-късно потегли шествие по централните булеварди на града. Затворено е кръстовището на бул. „Цар Борис Трети“ и бул. „Шести септември“. Хората се разграничиха от партийните функционери и отново заявиха, че протестът им е изцяло граждански. Исканията са за по-добро бъдеще на децата им, борба с корупцията и оставка на правителството.

Русенци пренесоха действията си до Дунав мост, докъдето организираха автошествие, за да бъдат чути от повече хора. С викове срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев протестиращите блокираха периодично за по няколко минути движението на кръговото кръстовище в района на граничния пункт.

Във Варна за кратко блокираха кръстовището пред сградата на общината и шествието продължи по централните варненски булеварди. По-рано протестиращите затвориха за около час едното платно на Аспаруховия мост в посока Бургас, движението в централата част на града не беше засегнато.

Автошествие блокира пътя Казанлък- Стара Загора в района на село Ягода. Това е една от най-натоварените отсечки в региона. Протестиращите се включиха в протеста с искането на оставките на Правителството и главния прокурор Иван Гешев. В 19 ч две групи автомобили от Стара Загора и Казанлък потеглиха една към друга, за да се съберат край село Ягода и да блокират движението.

Протест имаше и в Бургас. Демонстрацията в морския град продължи с шествие до възловия за града бул. „Демокрация“, където за близо 15 минути протестиращите блокираха изцяло движението. Шествието продължи до Морската градина, а по пътя си протестиращите спираха движението за кратко по всички по-големи кръстовища. До напрежение не се стигна.

Граждани на Смолян се събраха на протест с искане за оставка на правителството и главния прокурор. От площад „България“ в центъра на града те тръгнаха в протестно шествие по главния булевард, като така блокираха едното платно за движение. С призиви „Смолян, излез!“ шествието стигна до площад „Свобода“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico