Чака ни поскъпване на природния газ

Чака ни поскъпване на природния газС около 7% се очаква да поскъпне природният газ през февруари, а през март – с още 4 на сто, предаде БНТ. Това сочат прогнозните изчисления на “Булгаргаз” към днешна дата.

В съответствие с изискванията и условията на Наредба № 2/2013 г. за регулиране на цените на природния газ, “Булгаргаз” ЕАД предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за февруари 2021 г. в размер на 28,92 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Предложената цена не е окончателна, като “Булгаргаз“ ЕАД ще внесе на 1 февруари актуализирано заявление за утвърждаване от КЕВР на цена на природния газ за м. февруари 2021 г., с включени отчетни стойности на ценообразуващите компоненти към 31 януари 2021 г.

“Булгаргаз“ ЕАД обръща внимание, че цените на европейските газови пазари се повишиха с над 16 % за периода 31 декември 2020 – 8 януари 2021 г., като част от това увеличение се отразява и върху предложената за утвърждаване цена за февруари 2021 г.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico