АБВ-София изпрати сигнал до Столична община и „Гробищни паркове“ за дейности по кремация в светлата част на деня

АБВ-София изпрати сигнал до Столична община и „Гробищни паркове“ за дейности по кремация в светлата част на деня

София. В писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и директора на Общинско предприятие „Гробищни паркове“ Димитър Хаджикотев председателят на АБВ-София Христо Колев изрази тревога от това, че на Централните софийски гробища се извършват кремации през светлата част на деня и свидетел на това е всеки гражданин, който посещава гробищния парк. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. В сигнала си Колев задава въпрос защо няма филтри на съоръжението и подчертава факта, че обикновения човек, без да иска, става част от и без друго травмиращ процес.

В текста на писмото се казва:
“ПП АБВ сме силно разтревожени от това, че на Централните софийски гробища се извършват кремации през светлата част на деня и свидетел на това е всеки гражданин, който посещава гробищния парк. Черният дим, който излиза от крематориума се вижда с невъоръжено око. Фактът, че обикновения човек, без да иска, става част от процеса, който е достатъчно травмиращ.
Бихме искали да получим информация, защо няма филтри на съоръжението? Всичко, което излиза от комините, отива директно във въздуха. ПП АБВ скоро бяхме на ЦСГ по тъжен повод и станахме свидетели на всички факти, които излагаме в настоящето писмо. Освен нас се възмутиха още десетки граждани, както и представители на църквата.
Настояваме да обърнете внимание на гореизложеното и да вземете необходимите мерки. Процесът по кремация би следвало да не е обществена картина, която допълнително да разстройва хората отишли да отдадат своето уважение към близки и приятели!”.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico