Карадайъ: Предстоят най-важните избори след 1989 г.

Карадайъ: Предстоят най-важните избори след 1989 г.“Предстоят, може би, най-важните избори от 1989 г. насам. От тях зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, създадена ог ГЕРБ”. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на последната за 44-ото Народно събрание пленарна сесия.

“Кризата – здравна, социална, икономическа, институционална, политическа – изисква тежки мерки и действия”, посочи той. И добави, че има увеличаващо се недоверие в изборния процес, което налага отговорно поведение в името на мира и демокрацията. ДПС апелира към всички политици и към гражданското общество да бъдат съпричастни към вота в името на бъдещето на България.

“С тази сесия ще затворим страницата на един противоречив и разнопосочен период от най-новата ни история – управление без реформи, лутане на управляващите, е равносметката на политическата сила.

“COVID-кризата направи по-видимо истинското състояние на нещата. Демокрацията е в упадък, напрежението расте, разделението се задълбочава”, посочи още Карадайъ. Според него изминалата година ще бъде запомнена с “безобразното харчене” и приет държавен бюджет с предизборни цели. Той бил изготвен на принципа “да дадем на всички, да са доволни”.

Карадайъ посочи, че тези, които ще дойдат на власт след вота, трябва да намерят “изцеление и на обществото, и от коронавируса”.

“Правителството трябва да изготви план за справяне с COVID и икономическата криза. Независимо от предизборния период, от него се изисква и да организира честни и спокойни избори, а участниците в тях да не забравят, че от езика на предизборната кампания зависи диалогът след вота”, изтъкна още Мустафа Карадайъ.

“Няма да позволим на страха, омразата и противопоставянето да блокират здравия разум, ще загърбим стереотипите, които пречат на обективността”, декларира председателят на ДПС. В противен случай, смята той, ще се даде власт на хора, които създават кризи и бягат от отговорност, а спасението от подобни управленски модели е доста трудно.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico