Социална услуга „Топъл обяд“ ще се предоставя на 230 лица от населените места в Община Добричка

Социална услуга „Топъл обяд“ ще се предоставя на 230 лица от населените места в Община Добричка

Добрич. Социална услуга „Топъл обяд“ ще се предоставя на 230 лица от населените места в Община Добричка от 1 февруари. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт „Връзки с обществеността“ в Община Добричка, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.

Топъл обяд ще се осигурява в продължение на три месеца всеки ден. Община Добричка разполага с материална база и оборудване за приготвяне на храната, също с подходящ капацитет – финансов, административен, технически и организационен. При необходимост приготвената храна може да бъде доставяна и по домовете на потребителите. Обхватът на целевите групи, които се определят в момента, включва лица без доходи или с финансови възможности под линията на бедност.

Топъл обяд ще бъде осигурен и за жители на Община Добричка – обект на социално подпомагане, които безспорно се нуждаят от допълнителна подкрепа в условията на епидемичната обстановка. Социалната услуга е в рамките на проект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID – 19“ по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане.

Предвидената сума за реализирането му е 45 457 лв. Дейностите са своеобразна последователност в подкрепата на най-уязвимите след приключването на инициативата „Целево подпомагане с топъл обяд в община Добричка“ по програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“, финансирана от националния бюджет за справяне с последиците от възникналата епидемична обстановка от COVID-19. Тя бе реализирана от 14 април до 15 юли 2020 г. През миналата година топъл обяд е бил осигурен за 260 жители на общината, като услугата за 90 от тях е била финансирана от общинския бюджет и с дарения на кметовете и кметските наместници от Община Добричка.

Жулиета НИКОЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico