В Червен бряг наградиха производителите на най-добри домашни вина

В Червен бряг наградиха производителите на най-добри домашни вина

Традиционният конкурс за най-добро домашно вино се проведе в навечерието на Трифон Зарезан. Той се организира от НЧ „Н.Й. Вапцаров 1908”, а наградният фонд за победителите осигури Община Червен бряг, информират от местната управа.

Тази година в конкурса се съревноваваха 27 вина – 16 червени, 10 бели и едно розе.

Пробите оценяваше компетентно жури, с председател – гл. асистент д-р Димитър Димитров от Института по лозарство и винарство – Плевен и членове Христо Ангелов и Илонка Тонова.

Ето и победителите:

За Цар на винарите и победител в конкурса бе провъзгласен Кирил Петров. Неговото червено вино, по думите на журито, имало най-балансиран аромат, добре изявен цвят и липса на окисление.

На второ, място при червените вина, наградата грабна Пламен Канджев, а на трето място бе класирано виното на Христофор Маринов.

При белите вина:

Първо място за Красимир Сълев;

второ – Йордан Иванов;

трето – Валентин Иванов.

Поощрителна награда бе присъдена за розето, предоставено от Теодор Вутков.

За всички тях организаторите бяха осигурили медали, грамоти и предметни награди.

Председателят на журито се обърна към присъстващите с думите – „Пийте червено вино, то е с висока антиоксидантна активност и висок инхибиторен ефект и според научни изследвания – помага за възстановяване след боледуване от коронавирус. Консумирайте вино, правете го, влагайте любов в него – това ще ви донесе здраве!”.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico