Отново опашки за ваксини пред “Пирогов”

Отново опашки за ваксини пред “Пирогов”Въпреки студеното време и дъжда в събота пред „Пирогов“ имаше дълга опашка от желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. Рекорден брой хора са били ваксинирани в в болницата през вчерашния ден – 640 души. Подобна е и ситуацията с опашките и тази неделя. Върволицата от чакащи стига до бул. „Цар Борис Трети“, съобщава бТВ.

На опашката има не само хора от четвъртата фаза, но и много желаещи да се възползват от „зелените коридори“.

Пет са пунктовете на територията на „Пирогов“, но най-много са хора се редят пред фургоните. Не се записват часове за ваксинацията, а първите желаещи са били пред лечебното заведение около 7,00 ч.

Една от тях е Мина, която е на опашката от 6,50 ч. Тя е национален състезател по фигурно пързаляне и заедно с партньора си иска да се ваксинира преди предстоящо състезание, защото вярва в науката.

„Доста чакаме, но чакането си заслужава“, казва Мина.

Обявеното работно време за извършване на ваксинации в „Пирогов“ е от 8,30 до 17,30 ч., но желаещите са изключително много. Препаратът, с който имунизират пациентите в спешната болница, е „АстраЗенека“.

Още три пункта за ваксинация се откриват в общински болници в София, а в болница „Св. Иван Рилски“ ще има денонощен кабинет за имунизации.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico