Симов: Ген. Мутафчийски излъга

Симов: Ген. Мутафчийски излъга“Чета изявление на ген. Мутафчийски: “Само в България върви полемика коя ваксина е по-добра, не и в цивилизования свят”. Което само с кратка справка в Гугъл се доказва като пълна лъжа.

И това е проблем, защото именно такива лъжи ни докарват налудничави странични ефекти като антиваксърството, теоретици на конспирацията и фенове на Джуди Майковиц. Дискусията коя ваксина е по-добра е съвсем нормална.

Хората не живеят в информационен вакуум – до тях стигат новините за това колко държави вече не препоръчват ваксината на “Астра зенека” за хора над 65 години. Което не прави тази ваксина лоша или вредна, а просто недостатъчно изследвана”, заяви депутатът от БСП Александър Симов с публикация в социалните мрежи.

“И точно тук идват нашите местни лъжи. Нашето местно моралистично опъване на уши. За да прикрием факта, че българското правителството не деверсифицира достатъчно доставките на ваксини и сега се опитва с помпозни тъпотии на своите говорители да замъгли темата и тревогите. Е, не се прави така”, допълни той.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico