Ще ремонтират гарата в Червен бряг с европейски пари

Ще ремонтират гарата в Червен бряг с европейски пари

По инициатива на народния представител Пламен Тачев, кметът на Община – Червен бряг проведе работна среща с инж. Марио Нинов – гл. експерт при Конфедерацията на труда „Подкрепа”. Темата беше средствата, които Европа осигурява за възстановяване след кризата, породена от COVID-19 пандемията и т.н. Национален план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/, в който са предвидени и средства за реконструкция на жп гарата в Червен бряг. На този етап в Плана за ремонт са включени само гарите в Мездра и Червен бряг, като за тях са заложени над 70 млн.лв. Периодът за изпълнение на проектните дейности е 2021 – 2025 год., информират от Пресцентъра на Община Червен бряг.

В проекта на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, включен в НПВУ е заложено:

– Модернизиране и рехабилитация на елементите на железопътната инфраструктура в райнона на гаровия комплекс;

– Обследване и рехабилитация на приемното здание на гарата в Червен бряг;

– Изграждане на безнаставов релсов път, подновяване на долното строене, изграждане на нови приемно-отправни коловози и нови перони.

– Решаване на проблема с ограничението на скоростта на влаковете при влизане/излизане от гарата;

– Предвидена е и рехабилитация на подлезите на гарата

Общата сума, заложена за „Транспортна свързаност” в Националния план е 2.6 млрд. лв.

Националният план за въстановяване и устойчивост трябва да се представи пред Европейската комисия до 30 октомври 2021 год. Само така страната ни ще може да получи средства, с които да покрие част от икономическите и социални поражения, нанесени от ковид-пандемията.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico