Анита Мейзер се щракна с акула

Анита Мейзер се щракна с акула

Шокиращата случка е отпреди часове – бившата затворничка, съдена за непредумишленото убийство на мъжа си Николай, е на брега на Атлантическия океан рано сутринта, видя HotArena. Докато се разхожда с приятелска компания (също българи, живеещи в Щатите), попадат на мъж от азиатски произход, който лови риба от плажа. Пожелават му късмет, тъй като досега нищо не е хванал. И минута по-късно рибарят вади 60-70-сантиметрова бяла акула.

Около рибаря бързо се събира група от 10-ина човека, които гледат звяра. Наша Анита се престрашава и отива край рибата, която седи на сухо и кротко агонизира. Мейзер решава да мине отзад и да я пипне за опашката, за да я размърда – и успява. Акулата бясно подскача по пясъка. Експандизчийката дори взима акулата в ръце, за да се снима с нея. През цялото време се смее, докато животът напуска рибата.

Приятелка на Мейзер, която снима гордата сценка, отбелязва, че все пак се надява рибарят да я пусне обратно във водата, тъй като акулите са защитен вид и уловът им е строго регулиран и може да донесе солена глоба. По-късно във видеото азиатецът явно изобщо не се е трогнал, защото не е върнал акулата в океана.

Друга българка също се занимава с акули – но основно с опазването им, не с превръщането им в цирк и селфи – Нина Добрев. Канадската звезда с БГ корени от “Дневници на вампира” е лице на една от световните кампании, насочени към опазване на популацията на морските страшилища. Техният брой в последните години рязко спада, защото са обект на индустриален улов – практиката е да ги ловят, да им режат перките и да ги бутат обратно във водата. Перката на акулата се счита за деликатес и важна съставка за традиционната медицина основно в Китай и Азия, пише България днес.

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico