Апаши отмъкнали диаманти от дома на Ники Василев

Апаши отмъкнали диаманти от дома на Ники Василев

Николай и Силвия Василеви олекнали с 3 диаманта, два часовника “Картие” и около половин килограм злато при обир в дома им преди години, узна HotArena.

Крадците се промъкнали в къщата на ексминистъра в столичния кв. “Бояна” през 2013 година. Апашите са задигнали ценностите, вероятно докато само Силвия е била у дома. СОТ пък не бил активиран. Крадците успели да се шмугнат в къщата от южната страна – от горната страна на ската, вероятно през отворена врата.

Вече бившият кандидат за премиер на ИТН незабавно подал жалба в полицията. Описал е какви ценности липсват, но не е посочил на каква стойност са. “Върнах се от работа, беше около 20,30 ч, патрулки осветяваха уличката със сини лампи. Това обаче не е първата кражба”, сподели съседка от горната къща на ул. “Сребърна гора”. Самият Василев пък съобщил с sms, че няма какво да коментира по обира.

Еднофамилната къща на бившия министър е от 370 кв. м разгъната площ, според документите в Агенцията по вписванията. На външен вид обаче изглежда по-внушителна. На парцела от 1516 кв. м има още една стопанска постройка, сочи още справката в регистъра. Домът на Василеви е опасан със солидна ограда, която още не е облицована. Имотът разполага с модерна охранителна инсталация, чиито датчици работят. По оградата има и охранителни камери, чиито кабели обаче са отрязани, видя “Стандарт”. Не е ясно дали това са сторили самите бандити.

Към днешна дата няма официална информация има ли задържани по случая, пише Минаха години. 
Adblock test (Why?)

Powered by WPeMatico