Асен Василев: Опорките за ”Джемкорп” са нескопосани фойерверки на ГЕРБ

Асен Василев: Опорките за ”Джемкорп” са нескопосани фойерверки на ГЕРБЦялото това нещо за ”Джемкорп” са нескопосани фойеверки на ГЕРБ. Това е меморандум за бъдещи намерения, което министерството на енергетиката е подписало, прекратено е. Това е за отвличане на вниманието. Някои депутати от ГЕРБ искат да получават допълнителни възнаграждения със създаване на парламентарна комисия за ”Джемкорп”. Защо продължаваме с това нещо? Това заяви Асен Василев от ”Продължаваме промяната”.

Как ще дадете нещо на концесия да подпишете международен договор без ратификация на парламента. Това са опорки на ГЕРБ, допълни той пред bTV.

Видяхме, че мандатоносителят е политически импотентен и говорихме с колегите от ДБ. Не смятаме, че текущият бюджет трябва да се продължи. Няма как да ни приемат в Шенген и Еврозоната без бюджет. Как? До началото на или може да бъдат замразени всички социални плащания, няма да има яснота за бизнеса, за инвестициите. Ако няма нов бюджет, няма да има средства за тези мерки. Кабинетът в момента нарушава закона, коментира той.

Ако се изпълнят деветте ни условия правим кабинет на малцинството, категоричен бе той. Трябва да довършим интеграцията в Европа, да освободим бизнеса от рекета, да осигурим справедливост. Това е в един законодателен документ в парламента, който трябва да бъде гласуван, посочи той.

Вече петдесет дни чакаме да видим някаква визия за управление на България. Ние сме в едно безвремие, въртим на място, парламентът се занимава с глупости като изборния кодекс, каза още той.

България е първа по ръст на индустриалното производство и това се дължи на това, че бизнесът не е рекетиран, че може да работи. Фирмите произвеждат и изнасят в пъти повече, припомни той направеното при управлението на ПП.

Избори март месец прогнозира Асен Василев.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico