Борисов за вътрешния министър: Обучен е да се съгласява с премиера!

Борисов за вътрешния министър: Обучен е да се съгласява с премиера!Бойко Борисов коментира вчерашния призив на председателя на ВКС Лозан Панов, който апелира Джок Полфрийман да бъде незабавно освободен. Макар и лаконичен по темата, премиерът заяви, че е съгласен с магистратите, независимо от тяхното решение. Той стори това пред журналисти на “Дондуков” 2, където след Cъвeтa пo cигурнocт към Миниcтeрcки cъвeт се срещна с президента, прeдcтaвитeли нa прaвитeлcтвoтo и нa cлужбитe зa cигурнocт.

“Каквото кажат съдиите – аз съм съгласен. Така съм обучен – каквото се произнесе висшият съдия, да се съгласявам и да не го коментираме”, обяви Борисов.

За мнение беше помолен и вътрешния министър Младен Маринов, но Борисов го изпревари и взе думата по категоричен начин: “Той е обучен да се съгласява с министър-председателя.”

Както “Факти” вече написа, на свой ред Младен Маринов обясни, че е постъпило искане от адвоката на Джок Полфрийман да бъде изведен от Бусманци и да бъде настанен на външен адрес. Маринов очаква доклад от дирекция Миграция дали австралиецът отговаря на изискванията да бъде освободен.

Припомняме, че вътрешният министър изрично бе посочен в обръщението на Лозан Панов, като отговорен за това, че не се изпълнява решението на Апелитивната инстанция.

“Призовавам вътрешният министър незабавно да изпълни определението на Софийския апелативен съд, тъй като грубо нарушава правото на австралийски гражданин свободно да се придвижва”, посочи Лозан Панов вчера.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico