Важните новини във ФАКТИ на 23.11.2022 г.

Важните новини във ФАКТИ на 23.11.2022 г.Асен Василев: ГЕРБ са импотентни

Цялото това нещо за ”Джемкорп” са нескопосани фойеверки на ГЕРБ. Това е меморандум за бъдещи намерения, което министерството на енергетиката е подписало, прекратено е. Това е за отвличане на вниманието. Някои депутати от ГЕРБ искат да получават допълнителни възнаграждения със създаване на парламентарна комисия за ”Джемкорп”. Защо продължаваме с това нещо? Това заяви Асен Василев от ”Продължаваме промяната”.

“Сиела” съди ЦИК за 42 млн. лв.

“Сиела” съди ЦИК за 42 млн. лева, съобщи по Нова тв зам.-председателят на ЦИК доц. Димитър Димитров.

Кирил Петков: ГЕРБ няма визия

България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство. ГЕРБ не показа визия, план, нито реални разговори с други политически сили. Това заяви съпредседателят на ”Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

Лоша новина за шофьорите! Отложиха намалението на цените на горивата

Енергийната комисия не успя да приеме законопроекта за намаляване на цената на горивата, внесен от Делян Добрев и група народни представители от ГЕРБ, както и този внесен от Кирил Петков и група народни представители.

Гласуването се отмени за другата сряда- 30.11., поради негативните становища от Министерството на финансите по предложените законопроекти и липсата на представители от МФ на днешното заседание на Комисията. Въпреки отмененото гласуване, обсъждане обаче имаше, обобщи БГНЕС.

Слави Трифонов: Христо Иванов е готов на всичко, за да докопа властта

След като миналата година “Демократична България” не пожелаха да подкрепят правителство на малцинството на “Има такъв народ”, сега ще предложат правителство на малцинството и ще очакват да ги подкрепи Бойко Борисов.

Христо Алексиев: Ще обсъдим с ЕК възможен реекспорт на нефтопродукти

Продължават полярните мнения за това дали България ще може да получи разрешение от Брюксел за износ на продукцията на “Лукойл Нефтохим”, при преработката на руски петрол. Днес министърът на транспорта Христо Алексиев обясни, че забраната за износ на руски петрол се отнася само за тръбния, но не и за доставяния по море петрол.

Иван Демерджиев: Защо виновен за смъртта на двама полицаи получи условна присъда?

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти, съобщи Нова телевизия.

“Продължаваме промяната” готови за правителство на малцинството

“Продължаваме промяната” са готови да направят кабинет на малцинството. Това обяви Кирил Петков по време на брифинг на „Продължаваме Промяната”.

Цигарите поскъпват от март догодина, вижте с колко

Цигарите и останалите тютюневи изделия ще поскъпнат от март догодина. Това предвижда акцизният календар на Министерството на финансите, който депутатите приеха на първо четене през изменения на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК).

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico