Денди се клатушка по „Витошка”, кучето му пикае по дръвчетата

Денди се клатушка по „Витошка”, кучето му пикае по дръвчетата

Любомир Милчев – Денди вече не се разхожда по улиците с бутилки бира в ръце. Ексцентрикът от „ВИП Брадър” се е сдобил наскоро с кожена ретро чанта отпреди цял век и сега носи в нея шишетата със светло пиво. Стъкленият амбалаж подрънкваше в червения сак и онзи ден, когато папараците на „Уикенд” засякоха писателя пиянка в центъра на София.

Дендю се клатушкаше по столичния булевард „Витоша”, като в едната си ръка стискаше чудатата чанта с бутилките, а в другата – каишката на домашния си любимец Хининос. Палето вероятно страдаше от кучешки цистит, защото често вдигаше крак до дръвчетата и ги препикаваше с тънка струйка. Когато псето понечеше да уринира, стопанинът му спираше на място и търпеливо го изчакваше да си свърши работата.

Милчев пак беше облечен от шантаво по-шантаво. С черното си релефно кожухче, бомбето и чизмите си до коленето, той мязаше на персонаж отпреди Първата световна война. Ако край него преминаваха файтони, а не граждани със смартфони, картинката щеше да е съвсем архаична.

Докато вървеше прегърбен и на зиг-заг по централната столична улица, заклетият любител на светлото пиво хвърляше по едно око на витрините на магазините. Пред бутик за обувки той дори забави ход и огледа чепиците зад стъклото, а после, сумтейки и хълцайки, ускори крачката си.

Adblock test (Why?)

Powered by WPeMatico