Дерменджиев: Радвам се на тази победа, Ивелин може да размисли и да остане в отбора

Дерменджиев: Радвам се на тази победа, Ивелин може да размисли и да остане в отбора,,

Селекционерът на България Георги Дерменджиев похвали футболистите си за постигнатата домакинска победа с 1:0 над Чехия в последната среща от квалификациите за Евро 2020.

“Казах, че искам победа, и то точно такава. Чехия е много добър отбор, класира се за Евро 2020. Много хора ще кажат, че са подценили този мач, но нас това не ни интересува. Доволен съм заради играчите, ръководството, феновете. Доволен съм заради това, защото тези момчета имат възможности. Анализи не искам да правя как и защо се е случило. Гледаме напред. Играчите трябва да се успокоят. Ще видим кой ще ни се падне при жребия на 22 ноември, очакваме го”, каза Дерменджиев.

“Тактиката си е тактика. В един момент може да се промени. Има един такъв момент, че отборът изпитва несигурност и това е причината да се приберем малко в днешния мач. Но имахме няколко ситуации, които ако се бяха развили добре, резултатът може би щеше да е друг. Играем прагматичен футбол”, продължи селекционерът на България.

“Искам играчите да дават това, което могат. Целта ни е март месец”, каза Дерменджиев, който намекна, че Ивелин Попов може и да отложи оттеглянето си от националния тим – “Има доста време. Ще мислим за Ивелин Попов. Сега е рано да се взимат крайни решения. Ивелин е взел решение, обявил го е. До март месец има много време, може да размисли. Не знам какво ще се случи.”

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico