Инспекция по труда помогнала на Мая Костадинова да стане журналистка

Инспекция по труда помогнала на Мая Костадинова да стане журналистка

Мая Костадинова е поканена лично от Емил Кошлуков да води съботно-неделния блок на БНТ “Говори сега”, узна HotArena.Журналистката влиза в пряка конкуренция със Светльо Иванов и неговите “120 минути” по бТВ и с Лора Крумова, завърнала се в Нова ТВ с “На фокус”. Генралният директор и красивата брюнетка се познават още от несъществуващата ТВ7, където той също й е бил началник. Кошлуков отдавна искал да направи следобедно предаване с акцент върху публицистиката и веднага се навил на обещаващия трансфер. 

Кариерата на Мая започва когато е едва на 15 – прави седмично предаване по радиото във Велинград, където учи в Английската гимназия, въпреки, че е родена в София. На 17 предлага услугите си, когато в местна телевизия търсят заместник на бъдеща майка. Но Мая е непълнолетна и се налага да й издадат специално разрешение от Инспекцията по труда. От там нататък няма и една свободна секунда – сутрин училище, следобед снима репортажи, вечер води новини, през нощта учи за изпити. 

Като студентка втори курс чете новините по радио Спорт заедно с Боби Цанков, който ще бъде застрелян малко по-късно. Работи в М-Сат, ТВ 2, която става PRO.BG, TV7. В bTV Action води “Код: Криминално”, където стресът е толкова голям, че често сънува репортажи с рецидивисти. А съвсем на живо някои от тях й посягат. В края на пролетния сезон 2021 Мая Костадинова незнайно защо решава, че Светослав Иванов от бТВ ще заеме мястото й. И въпреки, че той моментално отрича слуха, тя действа радикално – не се явява за предаване, като не предупреждава никого. И едва след това пуска предизвеститето си, пише Галерия. 

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico