“Кмет на годината” за мандат 2015-2019 през септември

“Кмет на годината” за мандат 2015-2019 през септемвриКонкурсът “Кмет на годината” идва през септември. За седма поредна година през есента ще се проведе традиционното национално онлайн допитване на платформата, в което гражданите на България ще определят с вота си победителите в престижната надпревара.

Тази година хората ще оценяват работата на кметовете и екипите им в няколко категории, но за целия мандат 2015 – 2019 г. Конкурсът „Кмет на годината” за мандат 2015-2019 г. ще бъде под мотото „Моят град е №1 в…”.

Традиционно в конкурса за всяка категория ще се гласува за малка община (с под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

Категории „Кмет на годината” за мандат 2015-2019 г.:

Кмет на годината

Кмет на гражданите

Градска среда

Транспорт

Туризъм, култура, фестивали и традиции

Образование, спорт и младежки политики

Инвестиции и работни места

Социална община

Smart City

Победителите, събрали най-много гласове от националното онлайн допитване през септември, ще бъдат обявени на тържествена вечерна церемония на 18 септември 2019 г. в зала 6 на НДК.

Конкурсът “Кмет на годината” се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg. Всяка година стотици хиляди българи гласуват и дават оценката си за работата на кметовете и екипите им. Затова и призовете “Кмет на годината” се превърнаха във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми.

Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico