Кристиан Вигенин призова за консолидация в БСП

Кристиан Вигенин призова за консолидация в БСП”Дебатът ще си го водим в неделя. Видях техните аргументи (бел.ред. на опозицията в БСП, поискала оставката на Нинова), но е много трудно да се прави национален анализ, без да се влезе община по община. Бих казал, че в ръководството на партията не си правят илюзии. Това не е победа, никой не е казвал, че победа (бел. ред за местните избори). Да, ГЕРБ, запази позициите си, но БСП завоюва ново пространство и показа, че може да се мобилизира”, това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин в предаването ”Панорама” по БНТ.

Наша обща отговорност е да създадем такива условия, че хората да могат да направят истински, честен избор. Корнелия Нинова се опитва да представи БСП като реална алтернатива на управлението. Председателят на партията има право на виждане. В същото време аз смятам, че трябва да се направи по-сериозно усилие и от едната, и от другата страна за консолидация. Този проблем го имаме от много години. Въпрос на лична отговорност е да се опитат да търсят общата основа за бъдещите действия. БСП постепенно формира различна философия за управление на държавата”, заяви още Вигенин.

Той не пропусна да се заяде с другия гост в предаването, а именно финансовият министър Владислав Горанов: ”Министър Горанов се е превърнал в един счетоводител и няма никакви идеи за решаване на проблемите на държавата”. Горанов отговори на това, декларирайки, че се гордее със счетоводните си умения, а Вигенин го контрира така: ”Това, че имате шестица по счетоводство, не ви прави добър финансов министър.”

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico