Кръстаич направи три промени в националния

Кръстаич направи три промени в националния,,

Националният селекционер на България Младен Кръстаич включи трима нови футболисти в разширения състав за приятелските двубои срещу Кипър (16 ноември) и Люксембург (20 ноември), съобщиха официално от БФС. Това са Спас Делев (Лудогорец), Станислав Шопов (ЦСКА-София) и Матео Стаматов (Оренбург, Русия).

Те заменят в групата на “лъвовете” отпадналите по медицински причини Виктор Попов (Черно море), Илиян Стефанов (Левски) и Доминик Янков (Лудогорец), а Мартин Минчев не получи разрешение от клубния си тим Спарта (Прага) да се присъедини към лагера на националите.

свързани статии

За 20-годишния Шопов това е първа повиквателна за мъжете, след като досега той имаше само мачове за младежката селекция до 21 години и за юношеските гарнитури. 

свързани статии

23-годишният Стаматов пък попадна в състава на представителния тим на страната за първи път  през септември, но остана неизползвана резерва в мачовете от Лигата на нациите срещу Гибралтар (5:1) и Република Северна Македония (1:0).

Опитният 33-годишен Делев има 35 мача и 3 гола с националния екип. За последно той игра за България през март тази година в контролата срещу Катар (1:2), а след това не беше викан за шестте срещи от турнира Лига на нациите между юни и септември.

Снимка: БГНЕС 

<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Adblock test</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>