Мбапе отново се нареди до Пеле

Мбапе отново се нареди до Пеле,,

Килиан Мбапе влезе в много елитен списък с играчи, които са вкарали голове на две световни първенства преди да навършат 24 години. Нападателят на Франция вкара един и осигури още един от головете за победата на Петлите с 4:1 над Австралия. Само трима души бяха правили това – Пеле през 1958 и 1962, Тостао (1966 и 1970) и Майкъл Оуен (1998 и 2002).

С пет гола на световни първенства преди да е навършил 24 години той влезе в друг елитен списък. Повече от него на тази крехка възраст имат само Пеле (7), Марио Кемпес (6) и Хамес Родригес (6). Мбапе навършва 24 г. на 20-и декември. На тази възраст звезди като Лионел Меси и Кристияно Роналдо имаха само по един гол на световно първенство.


Представянето на нападателя на ПСЖ срещу Австралия бе изключително. Той игра с топката 19 пъти в наказателтото поле на Австралия и отправи 7 удара. Последните играчи с поне 19 докосвания до топката в наказателното поле на съперника на световно пъренство са от далечната 1970 – германците Уве Зеелер и Герд Мюлер и италианеца Луиджи Рива.

Всъщност Мбапе не за първи път се нарежда до Краля Пеле. Преди 4 години той стана единственият друг тинейджър отбелязал гол на финал на световно първенство, като се разписа срещу Хърватия.
Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico