МЕГАСКАНДАЛ: Подават сигнал до американското посолство срещу Цветан Цветанов за пране на пари 💸💸💸 Сигнал в американското посолс…

МЕГАСКАНДАЛ: Подават сигнал до
американското посолство срещу
Цветан Цветанов за пране на пари
💸💸💸

Сигнал в американското посолс…[unable to retrieve full-text content]

МЕГАСКАНДАЛ: Подават сигнал до
американското посолство срещу
Цветан Цветанов за пране на пари
💸💸💸

Сигнал в американското посолство срещу бившия втори в ГЕРБ, а сега и политически шеф на собствена партия Цветан Цветанов, ще подадат днес от партията „Свобода“ на Ивайло Дражев. Сигналът е за пране на пари и съмнителни, по думите му, финансови транзакции с дружества, включени в списъка по закона „Магнитски“ фирми.

Дражев, обясни, че посочената сделка в сигнала, касае сделката за несъществуващата вече телевизия „BIT“. Освен това, Цветанов, е получил и 30% от сумата по фиктивната сделка, уточни той.

-Г-н Дражев, днес внасяте сигнал в американското посолство за пране на пари срещу Цветан Цветанов. Обяснете точно какъв е казусът.

– След наша проверка, по сигнал от вътрешни хора от телевизия „BIT“, казвам веднага какъв е резултатът. Значи, цялата сделка по придобиването на „BiT“ и продажбата от страна на хора, които уж са били собственици, които Цветан Цветанов представляваше впоследствие, представлява една съмнителна схема от финансови транзакции от свързани с дружества, които в момента са в санкционния списък по закона „Магнитски“.

В тази връзка днес, между 10:30 и 11 часа, сме упълномощили наши представители от партия „Свобода“ и внасяме официален сигнал-питане до американския посланик г-жа Херо Мустафа с 20 въпроса.

-Бихте ли казали какви са тези въпроси?

-Питаме конкретно: Наясно ли е администрацията на правителството на САЩ, че фирми на Павел Вълнев и физическото лице Цветан Цветанов, са се опитали да продадат телевизията “BiT“ на дружество, близко до Делян Пеевски?

– До Делян Пеевски?

– Да, но в случая Делян Пеевски няма никаква вина, че някой е решил да му вземе парите. Но да продължа с въпросите…

– Да, продължете.

– По-интересното е, че парите, които – и това е вторият ни въпрос-известно ли е на правителството на САЩ, че голяма част от сумите по т.нар. покупко-продажба на дружеството собственик на „BiT“, са се върнали обратно в България? И дали е верен фактът, че голяма част от сумата, повече от 30% от продажната цена, е получена от Цветан Цветанов?

ПИК

(Feed generated with FetchRSS)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico