Министър Светлан Стоев ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи” в Люксембург

Министър Светлан Стоев ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи” в Люксембург

Люксембург. Министърът на външните работи Светлан Стоев ще участва в заседание на Съвета „Външни работи” (СВнР), което ще се проведе на 18 октомври 2021 г. в Люксембург.Това съобщиха от МВнР.

Външните министри от държавите-членки на ЕС ще обсъдят отношенията на Съюза със страните от Залива, както и отношенията с Източното партньорство (ИП). Дискусията е в контекста на подготовката на 6-ата Срещата на върха на ИП в Брюксел на 15 декември 2021 г., предшествана от министерска среща и дискусия на Европейския съвет.

В дневния ред на заседанието са включени за обсъждане и последните събития в Етиопия и региона Тигрей, както и предстоящите избори в Никарагуа, насрочени за 7 ноември 2021 г. Планирана е работна закуска на външните министри от ЕС с министъра на външните работи на Либия.

Предвиждат се и обсъждания на текущи въпроси, в рамките на които министрите ще могат да обменят мнения по ситуацията в Афганистан, Тунис, диалога Белград-Прищина, дипломация по въпросите на климата и Вароша.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico