Община Червен бряг със спешни мерки в помощ на гражданите след опустошителната градушка

Община Червен бряг със спешни мерки в помощ на гражданите след опустошителната градушка

Община Червен бряг предприе светкавични мерки след опустошителната градушка, която се изсипа над града вчера. Ще направим всичко по силите си да помогнем на всеки един наш съгражданин, категоричен е кметът д-р Цветан Костадинов.

Още сутринта кметът събра Комисията по бедствия и аварии, а в момента тече оценка на щетите. Градушката нанесе огромни поражения върху личното имущество на гражданите и редица обществени сгради. Изпочупени са прозорци на жилища, общински и държавниимоти, къщи и стъкла на автомобили. Щети има и по сградата на Общината. За щастие, няма пострадали хора.

Вече има отворени телефонни линии за приемане на сигнали от граждани за нанесени имуществени щети по сгради:

0659 9 27 08

0659 9 26 30

0886 40 53 39

0884 45 34 46

Пред сградата на Общината е разкрит и временен кризисен пункт за подаване на сигнали. Сигнали може да се подават и в ЦИУГ /Центъра за информация и услуги на гражданите/. За селищата от общината сигналите се подават в съответните кметства.

Тъй като в Червен бряг има много изпочупени прозорци на жилищни и обществени сгради, Общината се обръща за съдействие и към фирмите в стъкларския бранш. Ако има такива, които имат желание да помогнат и да бъдат съпричастни, могат да направят целево дарение, с което бързо да поставим нови стъкла и прозорци, казват от местната управа.

Междувременно, Общината работи по почистването на улиците от падналите клони и дървета вследствие на градушката.Благодарим на всички съграждани, които ни помагат и се включват в почистването и на междублоковите пространства.

Кметът Костадинов обяви, че след като бъдат обобщени данните за стойността на щетите, ще отправи искане за помощ към Държавната комисия по бедствия и аварии. Той инициира и среща със застрахователните агенции в града.

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico