Политолог: ПП и ДБ вървят към общо явяване на изборите,те вероято ще победят ГЕРБ

Политолог: ПП и ДБ вървят към общо явяване на изборите,те вероято ще победят ГЕРБОчертава се сблъсък между прогресисти и консерватори в България. Не съм сигурен, че някой ще има надмощие. От едната страна са ПП и ДБ от другата – ГЕРБ, ДПС, БСП. Едни 100 000 гласа се решават в последния момент.

Това заяви политологът Първан Симеонов предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

ПП и ДБ вероятно вървят към общо явяване на изборите. Те целят психологическо предимство, в социологическите проучвания те вероято ще излезат преди ГЕРБ.

От своя страна „Възраждане” се надяват да разрастват, те събират и подписи за референдум. И Слави Трифонов събира подписи за президентска република – това е друга линия на радикализация.

Страшно много зависи развитието на тези условия от развитието на войната в Украйна. Руснаците целят да си отцепят Донбас заедно със сухопътния коридор към Крим. Западът търси решаващ прелом на бойното поле и това може да ескалира войната. Ако ескалира войната българите ще гласуват благоразумно. Това ще доведе до по-консервативно гласуване – на по-бодър вот могат да разчитат силите на консервативното – ГЕРБ, ДПС, БВ и БСП.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico