Портних: Служебното правителство замрази ключови за Варна проекти!

Портних: Служебното правителство замрази ключови за Варна проекти!Служебното правителство замрази ключови за Варна проекти, коментира кметът на морската столица Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

“Първият и изключително важен проект за Варна не само като безопасност и удобство за гражданите, но и фактор за бизнеса, туризма, морската индустрия и др., това е изграждането на АМ “Хемус”. Стопирането на работата по магистралата засяга и работата по изграждането на новата Индустриална зона на Варна.

Вторият ключов проект е АМ “Черно море”, където бяха задвижени процедурите, бяха изготвени предпроектните проучвания за трасето, а изграждането щеше да даде тласък не само на Варна, но и на цялото Черноморие. Този проект е пряко свързан и с изграждането на втори Аспарухов мост , защото той без АМ “Черно море” е безсмислен. Работата по това също спря. Знаете колко болезнена е тази тема за варненци.

Виждаме, че е невъзможно да вървим напред при това управление и този хаос, който цари.

С правителството на Бойко Борисов работихме активно по проекта за нова индустриална зона във Варна заедно с колегите от съседните общини. Тази тема изцяло отпадна. Не е ясно ще намери ли тя място в плана за възстановяване и развитие или в някаква друга програма, дали изобщо е приоритет.

Тази индустриална зона е от изключителна важност за промяна на икономическия профил на Варна, за да направим така, че тук да имаме модерни, високотехнологични производства. Това касае бъдещото развитие и реализация на младите хора, които получават образование в нашите шест университета.

Спряни бяха проекти като разширяването на бул.”Цар Освободител”. Бяхме поели ясен ангажимент, че след бул. “Левски”. В момента не е на дневен ред и проектът за лекото метро, който движехме успешно.

Сред важните теми е и укрепването на свлачището на Трифон Зарезан, където средствата бяха заделени в бюджета на държавата за тази година.

Проектите за градската среда. Знаете колко много проекти за подобряване на градската среда се реализираха.

Настъпи едно безвремие и хаос, защото приоритетът в държавата са президентските избори”, коментира Иван Портних.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico