Проф. Костов за проф. Балтов: Това е жажда за власт и возене в джип

Проф. Костов за проф. Балтов: Това е жажда за власт и возене в джип“Направих намек към Борисов да ни срещне с Националния оперативен щаб, защото членовете се настроиха дефанзивно. Оттеглих Експертния съвет, за да се избегна конфронтация с НОЩ”. Това заяви пред “Евроком” проф. Коста Костов, пулмолог, председател на Експертния съвет, който беше направен в началото на пандемията към НОЩ.

“Разбрах, че по-нататък ние ще се превърнем в патерица на НОЩ, което беше немислимо за мен и моите колеги. (…) Не искам да си губя времето да мисля за Мутафчийски. Аз се обграждам с умни, академично мислещи хора, за съжаление той не е от тях“, допълни пулмологът.

“Виждате, че три други болници имат 100 пъти по-малко души, отколкото има “Пирогов” по тази пътека за чернодробна недостатъчност с пост COVID. Ще ви разкажа за моя опит. През мен са минали не по-малко от 500 пациенти с пост COVID. Нито един от тях не съм хоспитализира с тази пътека. Чернодробните нарушения след COVID са изключително редки“, подчерта той.

Според него е нелогично да има 600 души по тази клинична пътека.

“Протестите рискуват да сложат петно на болницата“, категоричен е проф. Костов и добави, че някои хора живеят с лозунга, че докато са живи няма да умрат.

“Това, че няма да си началник, не означава, че няма да работиш професията си. Това е жажда за власт, за разпределяне на функции, обществени поръчки и возене в джип (визира проф. Балтов – бел.ред.).

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico