Рамадан Аталай: България няма нужда от ядрена енергия

Рамадан Аталай: България няма нужда от ядрена енергия“Енергийно бедните трябва да бъдат обезпечени с енергия от държавата”, това каза в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NovaNews Рамадан Аталай, водач на листата на ДПС в Пловдив Област.

Той допълни, че средствата за това и за компенсацията на бизнеса ще дойдат от прекомерните печалби на производителите на електроенергия и разпространителите.

Според Аталай има недостиг на енергия в Европа, защото лидерите на страните са били недалновидни и не са преценили, че това ще се случи след две години пандемия.

Относно Зелената сделка той бе категоричен, че преходът от въглищните централи трябва да бъде плавен, а България няма нужда от ядрена енергия и това е убедената позиция на ДПС.

За Рамадан Аталай още сега трябва да се направят инвестиции в нови енергийни източници, а не да се чака затварянето на въглищните централи през 2040 година.

Тоя смята, че трябва да се намалят таксите, акцизите за електроенергията, за да могат енергийно бедните да могат да си позволят електричество и отопление.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico