Самоубийство е водещата версия в разследването за смъртта на 15-годишното момиче, което бе открито във Велико Търново миналия месец

Самоубийство е водещата версия в разследването за смъртта на 15-годишното момиче, което бе открито във Велико Търново миналия месец

Велико Търново. Самоубийство е водещата версия, по която работят криминалистите, разследващи смъртта на 15-годишното момиче, което бе открито мъртво във Велико Търново през миналия месец. Това потвърди за Радио „Фокус“ – Велико Търново Илиан Благоев, говорител на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Той уточни, че дейностите все още не са приключили и данните не са категорични.

„Разследващите извеждат самоубийството като най-вероятна причина за смъртта. Те се базират на това, че към мястото, от което е паднала девойката, тя се е отправила сама. Няма данни да е имало някой друг с нея. Така, че това до голяма степен изключва участието на друго лице в причиняването на смъртта“, поясни Благоев, като допълни, че по случая са събрани множество показания, които потвърждават тезата.

„Фокус“ припомня, че тялото на 15-годишното момиче бе открито от случайни минувачи в района на Скалния венец във Велико Търново /край Къщата на алпиниста/ на 7 юли. На мястото на трагедията бе намерен скъсан на дребни части международният паспорт на девойката. Ден преди да бъде намерено тялото, момичето е било обявено за издирване. За последно тя е забелязана около 7,30 часа във фаталния ден в Горна Оряховица, където се е видяла със своя позната.

Луиза ТРАНЧЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico