Транспортният министър: Бъдещите политики на ЕС се фокусират основно в транспортната свързаност и технологиите

Транспортният министър: Бъдещите политики на ЕС се фокусират основно в транспортната свързаност и технологиите„Призовавам студентите да не подценяват развитието на транспорта като сектор. В следващите десетилетия дигитализацията и декарбонизацията като ключови политики в Европейския съюз, ще се фокусират основно в транспортната свързаност. От друга страна, информационните технологии са част от нашия начин на живот независимо от това дали го желаем толкова ярко, или не“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при откриването на юбилейната стотна учебна година в Университета за национално и световно стопанство. Информацията споделиха от пресслужбата на министерството на транспорта.

„Сътрудничеството ни с УНСС винаги е било на много високо ниво, Много проекти сме защитили и сме създавали чрез тях политики“, добави министърът.

Министър Росен Желязков и ректорът на висшето училище проф. Димитър Димитров валидираха специално пощенско-филателно издание „100 години УНСС“. „УНСС е първото висше учебно икономическо заведение, което гордо през превратностите на историческите метаморфози е било винаги флагман на икономическата мисъл в България. Надяваме се, че университетът ще продължава да бъде пионерът в развитието на икономическото познание в предстоящите времена на очаквания, надежди, но и на големи предизвикателства“, каза още министърът.

След церемонията по пускане в употреба на изданието, ректорът на УНСС проф. Димитров връчи на министър Желязков почетен плакет.

Гости на събитието бяха управителят на БНБ Димитър Радев, председателят на БАН акад. Юлиян Ревалски, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Атанас Герджиков, академици и студенти.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico